Kérdések és válaszok a mosódióval kapcsolatban

1. Használhatom a mosódiót, ha allergiás vagyok a diófélékre?

Természetesen, mivel a mosódió annak ellenére, hogy nevében ott a dió szó, nem a diófélék családjába tartozik, hiszen ez egy bogyó, ennélfogva nem okoz a diófélékre érzékenyek számára semmiféle allergiás reakciót.

2. Hogyan működik a mosódió?

A mosódió 12%-ban tartalmaz szaponint, ami egy természetes tisztítószer. Hasonlóan működik, mint a szappan, hiszen ez is, amikor vízzel lép érintkezésbe felszabadul és habot képez, ami kiválóan tisztít és bársonyosan puhává varázsolja a ruhákat.

3. Hány mosódióra van szükségem egy mosáshoz?

Azt javasoljuk, hogy 6-8 mosódióhéjat használjunk mosásonként, melyeket azután újra és újra, körülbelül 4 alkalommal újra felhasználhatunk. Amint a mosódió sötétebb lesz és elveszíti ragyogását, dobjuk ki. Általános szabály, hogy 50 gramm mosódió körülbelül 20-25 mosáshoz elegendő. Egy egy kilogrammos zsákkal hetente egy alkalmas mosás mellett egy évig kihúzzuk.

4. A mosógolyó alkalmas a foltok eltávolítására is?

Igen, hiszen a mosógolyó hatékonyan távolítja el a mindennapi foltokat, de a nagyon makacs szennyeződések esetében előfordulhat, hogy más foltkezelő módszert is igénybe kell vennünk.

5. Kimoshatom a pelenkákat a mosódióval?

Abszolút! Használjuk a mosódiót ugyanúgy, mint a mosószert és bizonyosodjunk meg róla, hogy minden kellemetlen szagot eltávolít. Persze mint mindig csak óvatosan bátnjunk az illóolajjal való illatosítással, mert a baba érzékeny bőrét bánthatja.

6. Másra is felhasználhatom a mosódiót vagy csak a mosásra alkalmas?

A mosódióval, ezzel a sokoldalú kis csodával számos dolgot meg lehet csinálni. Készíthetünk belőle folyékony szappant, úgy, hogy 25 gramm mosódiót fél liter vzíben 10 percig forralunk. Ez a szer háztartási tisztítószerként és személyi higiéniai termékként is megállja a helyét. Adjuk hozzá kedvenc illóolajunkat és használhatjuk kézmosóként vagy samponként is.

7. A fehér ruhák fehérek maradnak a mosódió használatával is?

Igen, de csak akkor, ha a színes ruháktól különválasztva mossuk őket. A ruhák eredeti színűkben ragyognak majd. Citromlé hozzáadásával még nagyobb fehérséget érhetünk el.

8. A mosódió zsákja elszakadt. Mit tegyek?

Nem kell aggódni, hiszen a mosáshoz nem feltétlenül szükséges a zsák. Helyezzük a mosódiókat egy régi vagy már nem használt zokniba és tökéletesen megoldottuk a problémát. A mosódiókat nem kell eredeti zsákjukban használni.

9. Ki kell szárítani a zsákot, mielőtt újra mosnék vele?

Ha nem kívánjuk használni a mosódiókat egyből a mosás után, akkor érdemes teljesen kiszárítani a mosódiós zsákot és a mosódiókat is, hogy legközelebb újra a maximális hatásfokon moshassunk velük.

10. A mosodiót a kényes textíliák tisztításához is használhatom?

Igen! A mosódiót már évszázadok óta használják a kényes szövetek, kendők és selymek tisztítására, anélkül, hogy bármilyen probléma fellépett volna. Az anyagok megőrzik puhaságukat és színüket is.

11. Kézi mosás esetén is használhatom a mosódiókat?

Igen, mivel a kézi mosás esetében is kioldódnak a szaponinok a mosódióból, így ugyanolyan hatékonysággal használhatók. Érdemes azonban előzőleg kiáztatni a golyókat, hogy a megfelelő hatékonysággal működhessenek.

12. Mit tegyek, ha egy makacs szennyeződéssel van dolgom?

Ilyen esetben érdemes több mosódiót használni. Vagy egyszerűen, ha nem akarunk több diót felhasználni, akkor érdemes szódabikarbónával vagy sóval fokozni a mosódió hatóerejét.

13. Honnan származik a mosódió és hogyan jut el hozzám?

A mosódiót Indiában termesztik, ahol már évszázadok óta használják tisztításra és személyes higiéniás célokra. Az indiaiak a tengeren közvetlenül szállítják a különböző országokba, így minimalizálva a szén-dioxid kibocsátást.

14. Túl lágy mifelénk a víz. Így is lehet hatékony a mosódióval való mosás?

Igen, sőt! A lágyabb vízű területek esetében még az is előfordulhat, hogy mosásonként kevesebb dióra lesz szükségünk, így még spórolhatunk is! Nyugodtan kísérletezzünk!

15. Nem látok habot a mosódobban. Ez baj?

A buborékok és a hab mennyisége nem befolyásolja az adott tisztító termék hatékonyságát. Bár néhány szappan természeténél fogva nagyon habzik, a természetes mosószerek esetében alacsony a habzás, de ettől függetlenül ugyanolyan hatékonysággal tisztítanak.

Mosódió termékek ITT

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer.

Ár: 1585 Ft
Megnézem

Herbow Mosódiós Labda -színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Herbow Mosódiós Labda - színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Mosódiós labda természetes mosódióval - érzékeny bőrűek is használhatják, alkalmas kisbabák ruháihoz is!

Ár: 490 Ft
Megnézem
Vélemények (1)