A mosódió további előnyei

 

  • Biztonságosan használható mind az elöltöltős, mind a felültöltős mosógépek esetében. Csak az a fontos, hogy mindig figyeljünk arra, hogy egy pamutzsákba vagy egy régi zokniba rakjuk bele a diókat, hogy elkerüljük, hogy a héjak a szűrőbe és a dobba akadjanak.
  • Az öblítési ciklusban is benne hagyhatjuk a mosódiókat, mivel az öblítés hideg vízben történik és a diók csak a meleg vízben aktiválódnak. A ruhákban maradt szaponin az öblítéssel távozik, így a ruhák puhák maradnak és allergiás bőrreakciót sem váltanak ki.
  • Fair Trade kereskedelemmel jut el hozzánk a mosódió, vagyis hivatalosan bejelentett alkalmazottak végzik a mosódió feldolgozását, a feldolgozó cégek nem használnak gyerekmunkát. A mosódió megvásárlásával segítjük fenntartani azokat a természetes élőhelyeket és környezeti viszonyokat, melyek évszázadokon át léteztek és javítjuk az indiai népek életminőségét is.
  • A mosódió megőrzi a színeket, mivel nem tartalmaz vegyi anyagokat, így a textíliák sokáig megőrzik eredeti, fényes és élénk színüket.
  • Még hatékonyabb eredményt érhetünk el, ha a mosódiót mosás előtt beáztatjuk hideg vízbe, mert így kioldja magából a szaponinokat és a mosás hatékonyabb lesz.
  • Mivel a szaponinok csodálatosan puhává varázsolják a ruhákat, így az öblítő használata is teljesen feleslegessé válik.
  • A mosódiót érzékeny bőrűek is használhatják, mivel ez nem tartalmaz vegyik anyagokat, így még a legérzékenyebb bőr számára is biztonságos. Rengeteg visszajelzést érkezett azzal kapcsolatba, hogy sok mosódió vásárló esetében a már meglévő bőrproblémák is javultak a vegyszeres elhagyásával.
  • Bár a mosódió még nem kapta meg a hivatalos organikus minősítést, fontos tudni, hogy semmilyen vegyi anyaggal nem kezelik. A mosódió ráadásul vadon nő, így még műtrágyára sincs szükség termesztése során. A fáról éretten szedik le és az elkövetkező generációk számára is fenntartják a fát. A gyümölcsöt napon szárítják, mindenféle vegyszer nélkül és a porrá zúzás során sem érintkezik toxikus anyagokkal.
Mosódió termékek ITT

Herbow Mosószóda 850g

Herbow Mosószóda 850g

Könnyen és gyorsan biológiai úton lebomló, környezetbarát öko tisztítószer.

Ár: 1585 Ft
Megnézem

Herbow Mosódiós Labda -színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Herbow Mosódiós Labda - színes ruhákhoz (1db - 5 mosás)

Mosódiós labda természetes mosódióval - érzékeny bőrűek is használhatják, alkalmas kisbabák ruháihoz is!

Ár: 490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!